AAB Finance - Uw cijfers in de juiste context

”Ik zou hun dienstverlening dan ook direct aan iedereen adviseren. Je kunt zelf geconcentreerd bezig zijn met de dingen die van direct belang zijn voor je onderneming.”

Een interview met Ralph Bouwman, Opticien en eigenaar bij Ralph Optiek.

In het hart van onze hoofdstad groeit Ralph Optiek sneller dan de markt. Ze bedienen vooral veeleisende Amsterdamse klanten en zijn gespecialiseerd in uitdagende oogproblemen. Ralph Bouwman vertelt hoe het krijgen van specialistisch financieel advies en een vlekkeloze administratie bijdraagt aan deze snelle groei.

Waar blinken jullie in uit?
”Naast het reguliere aanbod onderscheiden wij ons met specialistisch advies en denken vergaand met ons klanten mee. Wij zijn er voor mensen met complexe oogproblemen, dat is ons specialisme geworden. Bijvoorbeeld wanneer mensen extreem hoge sterktes nodig hebben of wanneer er bepaalde oogziektes zijn. Wij kunnen dan vaak zelf helpen of direct en gericht doorverwijzen. Ook slijpen we onze brillen zelf en kunnen zelf producten maken die vaak nergens anders beschikbaar zijn. Bij ons werk komt extreem veel nauwkeurigheid kijken. Veel klanten komen daarom ook bij ons omdat ze ten einde raad zijn. Deze reputatie hebben we in een relatief kort tijdsbestek van 5 jaar opgebouwd.”

Wat betekent de samenwerking met AAB Finance voor jou?
”We zijn een jonge onderneming. Het is hier altijd erg druk en we groeien hard. Daardoor is de bezetting van de winkel geregeld een uitdaging, zeker ook omdat we zulke hoge eisen aan onze medewerkers stellen. Ik ben dus vooral “aan de winkel” aan het werk en wil daar ook mijn tijd het liefst aan besteden. Door de financiële adviezen en administratie uit te besteden aan AAB Finance kom ik daar ook echt aan toe. Per maand hoeft ik niet meer dan 4 uur aan deze zaken te besteden en dat geeft me ontzettend veel ruimte.”

Groei vergt investeringen. Hoe maak jij je afwegingen?
”Ik investeer doorlopend, maar wil dat verantwoord en fiscaal slim doen. We creëren onze eigen kansen en hebben kapitaal. Geregeld moeten hierover in korte tijd beslissingen worden genomen en AAB Finance geeft altijd direct antwoord met een helder advies. Een recent voorbeeld was over een investering voor een apparaat dat foto’s maakt van het netvlies. Ik kreeg direct advies met verschillende financiële opties. Voor mij wordt dan eenvoudig inzichtelijk hoe de investering wordt afgeschreven en op welke termijn de investering rendeert.”

Als AAB Finance een fout maakt hoe lossen ze dit dan op?
”Dat heb ik in de afgelopen 5 jaar nog niet meegemaakt en dat voelt ontzettend fijn. Ik heb wel eens een wisseling van contactpersonen gehad, maar ook dat verliep vlekkeloos.”

Hoe is je financiële systeem ingericht?
”Het is vergaand geautomatiseerd. Ik heb bijvoorbeeld mijn planning gekoppeld aan de salarisadministratie. Daardoor wordt alles vloeiend en op tijd geregeld. Verder krijg ik voor alle belangrijke financiële momenten herinneringen via e-mail. Voor facturen en bonnetjes werk ik met een app en dat scheelt me veel tijd. Bij AAB Finance heb ik twee contactpersonen, één specialist voor belastingen en één voor de salarisadministratie. Als ik een persoonlijke vraag heb dan krijg ik altijd super snel antwoord.”

Wat betekende corona voor je administratie?
”Ze hebben me geholpen met alle zaken die van belang waren. Onder andere de NOW-regeling en uitstel van btw-betaling werden proactief geadviseerd en geregeld. Ook kreeg ik goede adviezen over hoe ik het beste met mijn personeel om kon gaan. Ik ben een jonge ondernemer en voor mij was dat complexe materie, maar ik heb me eigenlijk nergens druk om hoeven maken. Dat was van onschatbare waarde.”

Hoe zie je de toekomst op accountancy en administratief gebied?
”De huidige situatie is super efficiënt en ik blijf werken zoals ik nu werk. Ik heb AAB Finance leren kennen als branchespecialist. Al bij de eerste kennismaking had ik een goed gevoel en dat hebben ze meer dan waargemaakt. Ik zou hun dienstverlening dan ook direct aan iedereen adviseren. Je kunt zelf geconcentreerd bezig zijn met de dingen die van direct belang zijn voor je onderneming.”

Ook volledig ontzorgd worden op het gebied van HRM & Salaris?

Ondernemen is een uitdaging, werkgever zijn is een vak.

Uw medewerkers zijn niet alleen bepalend voor de effectiviteit van uw organisatie, maar ook een kostbaar en complex onderdeel van uw bedrijfsvoering.

AAB Finance heeft ruime ervaring met personeelsadviezen en -ondersteuning aan het MKB. Voor salaris en HR management werken wij met een volledig digitaal en 24/7 online HR-salarisadministratiepakket.

Wij helpen u graag met onze salaris- en personeelsadviesdiensten. Neem vrijblijvend contact met ons op.